Technical Issues

Having a problem accessing the AGL Energy app or online services? Let us know here!

Having a problem accessing the AGL Energy app or online services? Let us know here!

Gas bill "Make a payment" button not prefilling webform

Superconductor

The most recent AGL gas bill "Make a payment" button has introduced a bug that causes the "Make a payment" web form to not prepopulate.

 

Stephen2Aus_0-1647399025879.png

 

 

See below the server response given when clicking the link from email:

$ http "https://analytics.linkre.direct/clickthrough?id=90EEC136F891458B8AC0CED14473B72A&issuer=agl4p&template=AGL0025&url=https://www.agl.com.au/help/payments-billing/make-a-payment?cd_community=AGLTER&cd_currency=AUD&no_reference=70713315789408527727&am_payment=$65.94&CP_billpayCode=208868&cide=edm%7Cbi%7C101"
HTTP/1.1 302 Found
Connection: keep-alive
Content-Length: 89
Content-Type: application/json
Date: Wed, 16 Mar 2022 02:40:40 GMT
Via: 1.1 1ec4518328860e80167b6c9d3bb9fd18.cloudfront.net (CloudFront)
X-Amz-Cf-Id: uSg-ElLrX9XzMGJS3LRQXn9CXvLZTzLsv-qxtLj1uifAGRx2tOGTLA==
X-Amz-Cf-Pop: MEL50-C2
X-Amzn-Trace-Id: Root=1-62314e28-531f170723123186116409b4
X-Cache: Miss from cloudfront
location: https://www.agl.com.au/help/payments-billing/make-a-payment?cd_community=AGLTER
x-amz-apigw-id: PDkmaFcAywMF2GQ=
x-amzn-RequestId: 77d7f300-f0b3-484c-8c02-a3421f352b76

 

The `location` header returns: https://www.agl.com.au/help/payments-billing/make-a-payment?cd_community=AGLTER

 

But has been truncated of important information, and should be returned as: https://www.agl.com.au/help/payments-billing/make-a-payment?cd_community=AGLTER&cd_currency=AUD&no_r...

 

This bad URL leads you to the right webform, but important fields "AGL reference number" and "amount" are not prefilled:

Stephen2Aus_0-1647399259861.png

 

This makes the user experience much worse, and I hope you can resolve this ASAP.

 

 

Feel free to reach out to me for further clarification.

 

5 REPLIES 5

Superconductor

Anyone interested in this? It happened still this month, so obviously a problem.

 

It would be a simple fix too, on AGL's server side, for a big UX improvement for I'm sure tons of customers.

 

@David_AGLyou're the only AGL staff's name I know, so tagging you

 

Superconductor

@-Nam- @jaydeny maybe?

AGL Community Manager

@Stephen2Aus , thanks for taking the time to let us know, I'll make sure this gets actioned.

 

If a post answers your question, please click MARK AS SOLVED!

This helps others in the community find the answers they're looking for.

Switched-on

Hi,

 

Same happens with my payment emails for the second months now. Both for electricity and gas accounts.

Superconductor

@David_AGLthis is my monthly bump on this, which I'll annoy you with until it's resolved.

 

Hope this nagging is taken with the good humour it's given.

 

This user experience defect isn't insignificant